Wekelijkse markt: rechtstreekse verkoop

Elke zondag vindt aan het centrale park een boerenmarkt plaats. Hierdoor kunnen deze boeren hun producten rechtstreeks aan de consument verkopen en verlaagt hun afhankelijkheid van de tussenhandel. Gemiddeld nemen 20 families deel aan deze markt.

In een eerste fase werden de boeren opgeleid in de commercialisering van hun producten: bepaling van de prijs, verpakking van de waren,… Via de gemeentelijke adviesraad bekomen ze ook opleiding en zaaigoed om het hele jaar door productie te hebben. In de traditionele landbouw valt de productie tijdens het droge seizoen stil, terwijl boeren door een juiste aanpak op een duurzame wijze het hele jaar door productie kunnen hebben.

Via de stedenband kregen deze boeren de nodige infrastructuur voor hun markt ter beschikking gesteld. Ze krijgen advies vanuit de landbouwingenieur en de modelboerderij.

Calzada

Binnen het nieuwe Federale programma zijn fondsen voorzien om aan de zone van het park een ‘calzada’ te bouwen. Dit aantrekkelijk gebied zal met verschillende verkoopstandjes de aantrekkelijkheid verhogen.