Voor kinderen is het erg belangrijk dat ze op jonge leeftijd reeds aan hun ontwikkeling werken. Daarom stimuleren we kleuteronderwijs. De stedenband is inrichtende macht van de kleuterschool in de wijk Pancasán en dezein de gebouwen van La Hermandad. Hiervoor werken we samen met het ministerie van onderwijs.

Kleuterschool van Pancasán

In de wijk Pancasán bouwde het wijkcomité een eigen klaslokaal waar  35 à 40 kinderen les krijgen. Deze school is gelegen in één van de armste wijken van het dorp en zorgt voor een lage financiële drempel zodat kinderen uit deze wijk naar school kunnen gaan. Bovendien is dit gebouw een ontmoetingsplaats voor de wijk.

De kleuterschool van Pancasán beschikt over een goede infrastructuur en krijgt voor onkosten en loon ondersteuning van de Nicaraguaanse overheid zodat kleuteronderwijs in de toekomst gegarandeerd kan blijven.

Kleuterschool van Hermandad

In het centrum ligt het multifunctionele gebouw ‘La Hermandad’. Hier vind je meerdere sociale voorzieningen: een gezondheidspost van de overheid, de gehandicaptenwerking Pipitos, lokalen voor praktijkopledingen en een kleuterklas met 32 kinderen.

Het CDC onderhoudt de infrastructuur en krijgt voor onkosten en loon ondersteuning van de Nicaraguaanse overheid zodat kleuteronderwijs in de toekomst gegarandeerd kan blijven.