De Nicajongeren zijn…

… een groep jongeren die na de inleefreis in 1997 maar geen genoeg konden krijgen van hun Nicaraguaans zusterstadje Santo Tomás en in Mol een nieuwe organisatie oprichtten.

Negentien jaar later draaien ze nog steeds op volle toeren en is de groep aanzienlijk uitgebreid. De zevende inleefreis is ondertussen de revue gepasseerd.

De Nicajongeren zijn…

…een groep geëngageerde jongeren die vinden dat elke persoon recht heeft op basisvoorzieningen zoals voeding, onderdak, kleding, medische zorg en onderwijs.

Nicaragua is na Haïti het armste land van het Amerikaanse continent, de basisvoorzieningen zijn daar niet vanzelfsprekend.

De Nicajongeren zijn…

…actief bezig.

Hun eerste project was een wasplaats in één van de armste wijken van Santo Tomás.

Hun nieuwste programma is gericht op de plaatselijke jeugd. Samen met de Nicaraguaanse CDC-jongeren richtten ze Nicamol op. Vanuit een jeugdcentrum en dankzij monitorenwerking worden specifieke doelgroepen bereikt. De kinderen van de kinderrefter krijgen dagelijks opvang met mogelijkheid tot knutselen, hulp bij studies, lezen, spelen en dansen. Bovendien worden dankzij een schoolpeterschap 120 kinderen met materiaal en bijstand gesteund bij hun studies. Via de Pipitos ondersteunen ze ook gehandicapten. In Managua wordt samengewerkt met het straatkinderenprogramma Inhijambia.

De Nicajongeren zijn…

…een groep vrienden die elke derde vrijdag van de maand vergaderen in het Wereldhuis van Mol, die samen activiteiten (vooral bekend zijn de Nicaterassen en Chili con Rock) organiseren om geld in het laatje te brengen voor de projecten, maar die ook leuke activiteiten ondernemen, zoals weekend.